Sűrű köd, szürkeség és kettős fronthatás várható

Kellemetlen időjárással indul a hét, az ónos eső sem zárható ki.

2023. december 11., 08:24

Szerző:

Nagy területen várható köd, sűrű köd – írj az omsz.hu. A fagyos tájakon hétfőn a reggeli órákban előfordulhat átmeneti gyenge ónos eső, később már csak az Északi-középhegységben lehet, ott is csökkenő eséllyel. Borsod északi részein, a Zempléni-hegységben a hétfői havazásból újabb vékony (lepel-2 cm) hóréteg keletkezhet.

Országos előrejelzés hétfő estig

Többnyire felhős időre számíthatunk, de időszakosan akár nagyobb területen felszakadozhat, csökkenhet a felhőzet, és napközben a látási viszonyok is fokozatosan javulnak. Tartósabban az Északi-középhegység tágabb térségében marad borult, párás az idő. Elszórtan előfordulhat gyenge intenzitású csapadék: főleg eső, zápor, de Borsodban és a hegyekben hó is lehet, a fagyos részeken pedig reggel még átmeneti ónos eső sem zárható ki. A délies szelet élénk, főként a magasabban fekvő helyeken olykor erős lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +9 fok között várható, az Északi-középhegységben lesz a leghidegebb. Késő este -3, +6 fok közötti értéket mérhetünk.

Kettős fronthatással kell számolni, így mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

(Kép forrása: Pixabay)