Kocsis Máté párkapcsolati tanácsokkal látta el Dobrev Kláráékat

A Fidesz frakcióvezetője felháborodottan reagált Dobrev Klára oligarcha-ellenes javaslatára. Azt tanácsolja a DK miniszterelnök-jelöltjének, inkább esténként igyanak valamit a férjével, és beszélgessenek.

2021. június 11., 12:44

Szerző:

Kocsis Máté Facebook-oldalán osztotta meg véleményét Dobrev Klára azon programpontjáról, hogy zárolni fogják a közbeszerzésekből meggazdagodott oligarchák vagyonát. A Demokratikus Koalíció képviselője csütörtök este osztotta meg szinten a Facebookon tervét, ami a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint „családon belüli vita”.

Kocsis azzal indokolja állítását, hogy szerinte Dobrev egy lopott budai luxusházban él férjével, Gyurcsány Ferenccel, aki „egykori pártállami kapcsolataiból alapozta meg a vagyonát, egy forintokért vett meg állami vállalatokat, értékes ingatlanokat privatizált ki, de külföldről is pénzelték”. Kocsis azt is kifejti, hogy szerinte a Gyurcsány-kormány „nagy része milliárdosokból áll”, és ismert baloldali oligarchák jelenleg is segítik a volt miniszterelnököt. Ugyanakkor Kocsis már nem nevezi meg az általa ismertnek nevezett baloldali oligarchákat.

„Gyurcsányné oligarcha-ellenes javaslata így inkább családon belüli vitának tűnik. Este üljenek le, igyanak valamit, és szép nyugodtan beszéljék meg inkább”

– fogalmazott a frakcióvezető.

(Kiemelt kép: MTI / Bruzák Noémi)