Ezért tűntek el a telefonszámok a tankerületek oldaláról

A Klebelsberg Központ szerint egyszerűen nem bírják a sok telefonhívást a munkatársak, lépni kellett.

2022. október 12., 20:12

Szerző:

Nem bírják a többségében a tanárok elbocsátása miatti, rengeteg telefont fogadni és kezelni a tankerületeknél, ezért a honlapjukról levették a telefonszámokat – közölte a Klebelsberg Központ a HVG.hu-val. A központ szerint „gyalázkodó, fenyegető telefonok” özönét kapják az utóbbi napokban, különösen azóta, hogy az egyik pesti tankerület vezetője, Marosi Beatrix a polgári engedetlenség miatt elbocsátott négy tanárt a VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnáziumból.

„Sajnálatos módon az ellenzéki sajtóorgánumok, ellenzéki politikai szereplők hecckampányai, hazugságai miatt a gyalázkodó, fenyegető telefonok százait kapják a fővárosi tankerületi központok, emiatt vettük le ideiglenes jelleggel a telefonszámokat, annak érdekében, hogy a kollégáink a feladataikat el tudják látni”, – tette még hozzá a Központ reakciója.

A válasz megszerzése egyébként nehéz volt, hiszen magának a Klebelsberg Központnak a sajtótelefonszámai is lekerültek az oldalról. A válasz nem tér ki arra a HVG.hu szerint, hogy a sajtóosztály munkatársainak munkáját nem akadályozza-e elérhetőségeik eltüntetése.

(Kiemelt kép: Üljünk ki a Tanárainkért! - szolidaritás a Tanársztrájkkal című tüntetés a Kossuth téren 2022. március 18-án. fotó: Ladóczki Balázs / 168.hu)