Kitüntették Mészáros Lőrincet a nagycsaládosok

A Bölcső-díj Arany fokozatát kapta a leggazdagabb magyar. 

2021. szeptember 18., 19:21

Szerző:

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kitüntetésben részesítette a Mészáros Csoportot, írja a novekedes.hu. A Bölcső-díj Arany fokozatát a leggazdagabb magyar Mészáros Lőrinc személyesen vette át. A kitüntetés azért kapta a milliárdos a nagycsaládosoktól, mert támogatta a rossz anyagi körülmények között élő nagycsaládosok nyaralását.

A Mészáros Csoport segítségével 1200 hátrányos helyzetű egyszülős és nagycsalád nyaralhatott idén és a tavalyi évben is. A tavalyi év során a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó szállodákban szállhattak meg és pihenhettek a családok. A szervezet szerint az üdülés teljes költségét a milliárdos által és összesen 400 millió forintba került.  A Nagycsaládosok Országos Egyesületének méltatása szerint olyan családok nyaralhattak újra Mészáros jóvoltából, akik már egy évtizede nem voltak nyaralni. 

A szervezet hozzátette, hogy a gyermekek számára a Mészáros által biztosított nyaralás  életreszóló élménynek bizonyult. Az átadott díj egyébként az egyesülettől kapható legmagasabb kitüntetés. Mészáros a díj átvétele után újabb adományról is döntött. Úgy határozott a milliárdos, hogy évente 10 millió forinttal fogja támogatni Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány új mentőkocsi beszerzését. További tíz millióval Szív a Szívért Alapítványt és az Együtt a Sérült Emberekért Alapítványt pedig 5 millió forinttal. 

(Kiemelt kép: Mészáros Lőrinc, a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány kuratóriumának elnöke beszédet mond a Kokas Ignác festőművész műveit bemutató Felcsúti Képtár átadóünnepségén 2019. szeptember 28-án. A kiállítóhely a Váli-völgyben született, ott felnövő Kossuth- és Munkácsy Mihály-díjas művész hagyatékának jelentős részét mutatja be. Fotó: Bodnár Boglárka/MTI)