Kiszivárgott egy lista az SZFE új oktatóinak nevével, a Hír Tv-s Velkovics Vilmos is ott fog tanítani

Tovább zajlik a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a modellváltás. Az intézményből kiszivárgott egy lista, ami szerint majdnem harminc új névvel bővült a felmondások miatt alaposan megcsappant tanári kar.

2021. január 16., 12:08

Szerző:

Az idei szabadságigényekkel kapcsolatban minden főállású oktatónak elküldtek egy dokumentumot, amin - feltehetően véletlenül - látható az új tanárok neve is, akik január 1-től dolgoznak az intézménynél. A 444.hu információi szerint ők azok akik a korábban felmondott tanárok és osztályfőnökök helyére jöhetnek. A lapnak több forrásból is megerősítették, hogy egy ilyen táblázatot valóban kiküldtek. 

 

A listán pedig - ami, feltehetően véletlenül, most már nyilvános - felbukkant Velkovics Vilmos, a Hír TV műsorvezetőjének neve is. Ő korábban, még Mészáros Lőrinc ECHO tévéjében készített emlékezetes interjút Kálló Dániellel, a Független Diákparlament elnökével, akit az interjúban többször kioktatott. Később a csatorna a műsort mindenhonnan eltűntette.

 

A hírt pedig Velkovics Vilmos is megerősítette a közösségi oldalán:

 

Velkovics egyébként több műsorában is foglalkozott a SZFE diákjainak lázadásával. A Hír TV Keménymag című műsorában például Apáti Bence, Pataki Tamás és Lentulai Krisztián társaságában. 

"Az a ti bajotok, hogy gúnyt űztök a Szíház- és Filmművészeti Egyetem szabadságharcából" - kezdte némi szarkazmussal a műsort, miután Apáti, Pataki és Lentulai létrákhoz erősített szalaggal próbálta kifigurázni a tüntetést. 

"Egyszerűen a NER módszerei ellen tiltakoznak ezek a lánglelkű színészpalánták" - tette hozzá később gúnyosan.

  

Korábban pedig egy Facebook-posztban is kifejtette a véleményét az SZFE-ről.

 

 

Tegnap este pedig Szarka Gáborral, az egyetem kancellárjával készített interjút a Hír Tv-n, ahol arról érdeklődött, hogy mi a helyzet az oktatókkal, van-e már ötlet a pótlásukra. Ekkora azonban már kiszivárgott az új tanárok listája, amin ő is szerepel. 

 

Szarka azonban inkább megkerülte a kérdést: