Kirúgták a Bánki Donát igazgatóját, mert megsértette a NER-t, más indokot nem tudtak felhozni ellene

Kovács Levente bírósághoz fordul. Senki nem mutatta meg neki azt a pontot a munkaköri leírásában, amelyre hivatkozva a közalkalmazotti jogviszonyát megszüntették.

2018. június 29., 16:00

Szerző:

Felmentették a Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatóját, és közalkalmazotti jogviszonyát is megszüntették. A kirúgás egyik indoka állítólag az volt, hogy Kovács Levente megsértette a NER-t – írja a Népszava.

Amint arról tegnap beszámoltunk, a nagy presztízsű szakközépiskolában elkezdődött kirúgási hullám,

két igazgatóhelyettest pár hete azonnali hatállyal kirúgtak, ma pedig megváltak az igazgatótól is,

annak ellenére, hogy az iskola nemrég nyerte el a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kiváló minősítését, Kovács Leventét pedig tavaly 96 százalékkal választották meg, a munkatársak között támogatottságot élvezett, kifejezetten jó volt a munkaviszony a tanárok között.

Fotó: Facebook

A Népszava ott volt ma az iskolában, ahol a tantestület Kovács Levente mellett demonstrált. A tanárok fekete inget viselve kísérték el Kovács Leventét a megbeszélésre, egyedül ő, az igazgató viselt fehér inget. 

Ma reggel az intézményfenntartó, a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum főigazgatója, Horváth Béla közölte vele, hogy felmentik igazgatói megbízatása alól, és közalkalmazotti munkaviszonyát is megszüntetik.

Az elmúlt másfél hónapban több vizsgálatot is indítottak adminisztrációs és egyéb hiányosságokra hivatkozva, illetve arra, hogy az iskola tanműhelyében javították a tanárok és diákok autóit. Egy név nélkül nyilatkozó forrásunk tegnap erről azt mondta, hogy

indokot mindig lehet találni, ha valakit el kell távolítani, de szerinte a vizsgálatok igazi indoka az lehetett, hogy Kovács Leventét eltávolítsák, mert valaki kinézhette magának a pozíciót.

A pénteki megbeszélést követően Kovács Levente bejelentette a kollégáinak, hogy felmentették a tisztségéből.

Elmondása szerint azt is felrótták neki, hogy a kormánykritikus sajtónak nyilatkozott, és ezzel „megsértette a NER-t”, pedig Kovács Levente egyetlen lapnak sem nyilatkozott titoktartási kötelezettsége miatt.

Kirúgása után már beszélhetett, a Népszavának pedig azt mondta, a fenntartó az elmúlt másfél hónapban öt ellenőrzést kezdeményezett, átvizsgálták a belső dokumentációt, munkavédelmi ellenőrzést, belső ellenőrzést tartottak, kihívták a tűzoltóságot és az ÁNTSZ-t az intézménybe, mindezt vizsgaidőszakban. Kovács Levente jogtalannak tartja az eljárást, és elmondása szerint az elődjétől örökölt hibákat, illetve a fenntartói hiányosságokat is neki rótták fel. 

A közalkalmazotti jogviszonya megszüntetését pedig végképp jogellenesnek tartja, mivel tanárként minden feladatát elvégezte a munkaköri leírásának megfelelően.

– Nem tudták megmutatni azt a pontot a munkaköri leírásomban, amire hivatkozva megszüntették a közalkalmazotti jogviszonyomat

– mondta. Ezért bírósághoz fordul.

 Kovács Leventét mi is kerestük, de nem vette fel a telefont. Amint sikerül megszólaltatnunk, új cikket írunk.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.