Király Gábor: Szalai Ádám nagyon fontos játékos

A Hertha BSC exkapusa szerint Szalai sokat tud adni a csapatnak kapitányként, hiszen nemzetközi szinten is rengeteget szerepelt.

2021. június 22., 10:57

Szerző:

„Szalai Ádám nagyon fontos játékos, akinek sok Bundesliga-tapasztalata van. Nemzetközi szinten is rengeteget szerepelt, és emiatt sokat tud adni a csapatnak kapitányként.

A fiatalabb játékosok számára Ádám fontos tanácsadó”

– idézte az MTI Király Gábor, a Hertha BSC exkapusa a dpa német hírügynökségnek adott nyilatkozatát.

Szalai a franciák elleni, szombati csoportmérkőzésen ütést kapott a fejére, ami miatt kórházba kellett szállítani. A Magyar Labdarúgó-szövetség azt közölte vasárnap, hogy a szombat esti alapos vizsgálatok negatív eredménnyel zárultak, így Szalai a német válogatott elleni mérkőzésen remélhetőleg már a szakmai stáb rendelkezésére állhat.

FBL-EURO-2020-2021-MATCH11-HUN-POR

 Fotó: AFP - POOL | Kisbenedek Attila

A 2019-ben visszavonult Király Gábor, aki az 1860 München csapatában is játszott Németországban, a 2016-os Eb-n 40 évesen és 86 naposan is szerepelt, így ő a legidősebb játékos, aki pályára lépett kontinensviadalon. Egyébként Király és Dzsudzsák Balázs holtversenyben, 108 szerepléssel válogatottsági rekorderek Magyarországon.

(Kiemelt kép: Király Gábor kapus a Szombathelyi Haladás épülő stadionjának bokrétaünnepségén, 2016. november 30-án. Fotó: MTI | Varga György)