Már egy fideszes vezetésű budapesti kerület, Budafok-Tétény is csatlakozott az ellenzék által elindított kilakoltatási tilalomhoz

2019. november 1., 21:55

Szerző:

Kilakoltatási tilalom lépett életbe Budafok-Tétényen – tett bejelentést Karsay Ferenc polgármester döntéséről Budapest XXII. kerülete. Eszerint mától nem indítanak új kilakoltatási eljárást, a már folyamatban lévőket pedig felfüggesztik, már ami az önkormányzati lakásokat illeti.

Székelyföldért autonómiájáért gyújtottak őrtüzet Budaf Karsay Ferenc
Fotó: MTI/Mónus Márton

Budafok-Tétény az első fideszes kerület, amely meglovagolja a Karácsony Gergely által elindított moratóriumhullámot. Józsefváros, Erzsébetváros, Újbuda és az éppen fideszes támogatással hatodik ciklusát kezdő független polgármester, Szabados Ákos vezette Pesterzsébet korábban már hasonló döntést hozott. Budafok-Tétény csatlakozása azért figyelemre méltó, mert ez volt az a kerület, ahol tartozásra hivatkozva kilakoltattak egy 79 éves, beteg férfit úgy, hogy később kiderült, túlfizetése volt. A férfit mindössze 40 ezer forint tartozás miatt száműzték az otthonából, ügyéről annyira nem akart hallani, hogy A Város Mindenkié aktivistáinak nyereményjátékon kellett győzniük egy találkozóért  Karsay Ferenccel.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.