Kiakadt Hadházy Ákos a tiszafüredi szabadstrandmutyira

Korábban ingyenes volt a félmilliárdból felújított tiszafüredi fürdő.

2021. augusztus 3., 12:51

Szerző:

A független politikus kedden posztban fakadt ki arra, hogy korábban ingyenes volt az a szabadstrand Tiszafüreden, amit félmilliárd forint uniós támogatásból újítottak fel. A szabadstrandot május 28-án adták át, és a korábban ingyenes fürdőhelyen trükkös módon belépőjegy helyett ötszázforintos „támogatói jegyet szednek.”

Hadházy Ákos posztjában leírja, minden bizonnyal törvénytelenül szednek pénzt a belépésért, ráadásul adományként feltüntetve, hogy ne kelljen adózni utána.

 „Az EU-s pályázat leírása sehol nem mondja, hogy ezután belépőt kell fizetni, sőt, valószínű, hogy ha a város így tenne, akkor veszélyben lenne a pénz kifizetése. Ezért lehetett az a kreatív ötlet, hogy "kötelezően fakultatív" módon "támogatói jegyet" vetessenek emberekkel. Érdekes lehet amúgy a dolog adóvonzata is...Ha adomány, akkor gondolom nem kell pl ÁFÁ-t fizetni?” Az oknyomozó politikus szerint má szabadstrandokon még komolyabbak az anomáliák. Így folytatja:

„A tiszafürediek még mindig jobban jártak, mint pl Kunszentmárton, ahol 50 millió elköltése után csak egy fürödni tilos tábla várja a vendégeket. Vagy a nyékládháziaknál, ahol raklapok és műanyag konyhai szemetesek várják a kedves vendégeket.”

A kunszentmártoni szabadstrandot június 1-én adták át, azonban ottjártakor Hadházy Ákos fürödni tilos táblát látott az adott partszakaszon.

A nyékládházi szabadstrand pedig idén januárra készült el, egy közel 100 millió forintos pályázat részeként, ám a strand – nem csak Hadházy Ákos szerint – kifejezetten igénytelen.

(Kiemelt kép:Hadházy Ákos Facebook oldala)