Kiadták a figyelmeztetést – ezeken a helyeken lehet durva eső

Délnyugaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, míg másutt a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás szűrt napsütés várható, de több helyen várható eső is.

2022. augusztus 13., 06:28

Szerző:

Helyenként alakulhat ki zápor, zivatar, a délnyugati tájakon inkább az eső lesz a jellemző. Az északi szél megélénkül, kevés helyen meg is erősödik – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb jelentésében.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 28 és 32 fok között alakul, de a felhős délnyugati részeken ennél több fokkal hűvösebb idő valószínű. Késő estére általában 17 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Még jég is eshet

Az OMSZ figyelmeztetése szerint nagyobb eséllyel napközben van esély zivatar kialakulására, elsősorban az északi országrészben, valamint a Dunántúl nyugati és déli részein. A zivatarokat intenzív csapadékképződés, általában 10-20 mm néhol 25-30 mm sem kizárt, átmeneti szélerősödés, és apró szemű jég kísérheti.

(Kiemelt kép: Munkagép a vízzel borított Maglódi úton 2022. július 30-án. Az esőzés miatt összegyűlt víz miatt az utat Gitár és a Téglavető utca között lezárták. MTI/Mihádák Zoltán)

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.