Kiadták a figyelmeztetést – ezeken a helyeken lehet durva eső

Délnyugaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, míg másutt a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás szűrt napsütés várható, de több helyen várható eső is.

2022. augusztus 13., 06:28

Szerző:

Helyenként alakulhat ki zápor, zivatar, a délnyugati tájakon inkább az eső lesz a jellemző. Az északi szél megélénkül, kevés helyen meg is erősödik – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb jelentésében.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 28 és 32 fok között alakul, de a felhős délnyugati részeken ennél több fokkal hűvösebb idő valószínű. Késő estére általában 17 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Még jég is eshet

Az OMSZ figyelmeztetése szerint nagyobb eséllyel napközben van esély zivatar kialakulására, elsősorban az északi országrészben, valamint a Dunántúl nyugati és déli részein. A zivatarokat intenzív csapadékképződés, általában 10-20 mm néhol 25-30 mm sem kizárt, átmeneti szélerősödés, és apró szemű jég kísérheti.

(Kiemelt kép: Munkagép a vízzel borított Maglódi úton 2022. július 30-án. Az esőzés miatt összegyűlt víz miatt az utat Gitár és a Téglavető utca között lezárták. MTI/Mihádák Zoltán)