Másodfokú riasztás lépett érvénybe több megyében az időjárás miatt

Legyenek óvatosak az utakon. 

2021. december 24., 08:39

Szerző:

Pest és Nógrád megye több járásában is másodfokú riasztás van érvényben az ónos eső veszélye miatt. Emellett több járásban - köztük Budapesten - elsőfokú riasztás van érvényben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek reggeli, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint további elsőfokú riasztásokra lehet számítani Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.   

A délelőtti órákban havas eső, ónos eső, majd eső lesz jellemző. Az ónos eső várható mennyisége maximum 1 milliméter – írták. A havazás legtovább az északkeleti országrészben tarthat ki, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti felében akár 5 centiméternyi hómennyiség is összegyűlhet. Az éjjel érkezett csapadékrendszer a nap folyamán kelet felé fokozatosan elhagyja a térségünket. „A csapadékrendszer átvonulását követően kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható” – közölték.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI)

 

2023. január 31., 15:13

Február közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és az önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat, ezek alapján ellenőrizhető a személyi jövedelemadó bevallási tervezete és a pénztárakba befizetett összegek után járó adóvisszatérítés összege, hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keddi közleményében