Két hónapra bezárhat a székesfehérvári színház az energiaárak miatt

Ha a távhőnek a költségein is változtat a kormány, akkor nagoyn valószínű, hogy januárban és februárban szünetelni fog a székesfehérvári Vörösmarty Színház.

2022. szeptember 6., 15:42

Szerző:

A cél az, hogy a téli időszakra találjunk megoldást. Ez nyilván az átmeneti felfüggesztését jelenti nem az intézménynek, hanem ennek az épületnek. Ha és amennyiben erre szükség lesz, akkor ez januárban és februárban történne meg – közölte Cser-Palkovics András a székesfehérvári Vörösmarty Színház évadnyitóján, írta a feol.hu.

A polgármester elmondta, hogy jelenleg csak a villamos energia drágulása érinti a színházat, ami miatt nagyjából 250 milliárd forinttal nőtt meg az intézmény áramszámlája. Ha a távhőt is érinteni fogják a változások, – ami valószínűleg megtörténik – akkor ez a tétel a milliárdot is meghaladhatja.

A színház vezetése és a fenntartó önkormányzat közösen igyekszik megoldást találni a téli időszakra vonatkozóan, törekedve arra, hogy a szükséges intézkedések az évad végigvitelét ne lehetetlenítsék el.

(Kiemelt kép: A Vörösmarty Színház 1874-ben felavatott szecessziós, eklektikus épületének részlete a Fő utcában. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)