Késnek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon

Műszaki hiba miatt fél-egy órát késnek a vonatok.

2023. május 18., 15:41

Szerző:

Műszaki hiba miatt fél-egy órát késnek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon – közölte a Mávinform honlapján csütörtök délután. A rákoshegyi biztosítóberendezés helyreállítása várhatóan hosszabb időt vesz igénybe.

Rákos és Maglód között szünetel a forgalom, egyórásnál hosszabb késésekre, járatkimaradásokra is lehet számítani a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon. A Keleti pályaudvar és Rákos között nem közlekednek az újszászi vonal járatai, ezen a szakaszon a Budapest-Hatvan-Miskolc vonali S80-as, Mátra és Agria InterRégiókat (IR85, IR87) vehetik igénybe az utasok. Az InterRégiók is megállnak Kőbánya felsőn és Rákoson. Rákos és Maglód között pótlóbuszok közlekednek, a Volánbusz Budapest és Maglód közötti helyközi járatain elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket. 

A vasúttársaság a Szolnokig vagy Szolnokról utazóknak javasolja, hogy a Cegléd felé közlekedő elővárosi vonatokat vegyék igénybe. A BKK elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket többek között az M2-es metrón a Keleti pályaudvar és Örs vezér tere között, továbbá a 67-es, 97E, 161-es, 161A, 162-es, 168E és 169E jelzésű buszokon.

 (Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Bazsó Bálint/168.hu)

08:47

Magyarország továbbra is valós, érdemi béketárgyalásokat sürget azok között, akik a háborút vívják – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán, hozzátéve: a nemzetközi közösségnek azt kellene elérnie, hogy a háborúzó felek kössenek végre tűzszünetet, és üljenek végre asztalhoz.

A választás után még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP-) választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.