Kellemes őszi időjárás várható

Vasárnap akár még 24 fokot is mérhetünk. 

2022. október 9., 06:13

Szerző:

Vasárnap az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen. Az Északi-középhegység térségében néhol átmenetileg egy-egy jelentéktelen zápor kialakulhat, írja az Időkép. Többfelé élénk, helyenként erős lesz az északias szél. Hajnalra, reggelre a szélcsendesebb tájakon foltokban pára, köd képződhet. Hajnalban 6-14, délután 17-24 fokot mérhetünk, délen, délkeleten lehet a legmelegebb.

Hétfőn sok napsütésre van kilátás a többfelé fátyolos, helyenként gomolyos felhőzet mellett. Csapadék sehol sem várható. Az ország északi felén sokfelé élénk, északnyugaton néhol erős lehet a keleti-délkeleti szél. A hajnali 1-9 fokot követően délutánra 17 és 23 fok közé melegedhet a levegő.

(Kiemelt kép: Egy nő padon ül a balatonfüredi Tagore sétányon az őszi napsütésben 2020. október 20-án. Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

13:10

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos keresések formálták legnagyobb mértékben az idei év összesített magyar Google-listáját, a felkapott keresések tízes toplistáját Ukrajna vezeti