Kellemes őszi időjárás várható

Vasárnap akár még 24 fokot is mérhetünk. 

2022. október 9., 06:13

Szerző:

Vasárnap az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen. Az Északi-középhegység térségében néhol átmenetileg egy-egy jelentéktelen zápor kialakulhat, írja az Időkép. Többfelé élénk, helyenként erős lesz az északias szél. Hajnalra, reggelre a szélcsendesebb tájakon foltokban pára, köd képződhet. Hajnalban 6-14, délután 17-24 fokot mérhetünk, délen, délkeleten lehet a legmelegebb.

Hétfőn sok napsütésre van kilátás a többfelé fátyolos, helyenként gomolyos felhőzet mellett. Csapadék sehol sem várható. Az ország északi felén sokfelé élénk, északnyugaton néhol erős lehet a keleti-délkeleti szél. A hajnali 1-9 fokot követően délutánra 17 és 23 fok közé melegedhet a levegő.

(Kiemelt kép: Egy nő padon ül a balatonfüredi Tagore sétányon az őszi napsütésben 2020. október 20-án. Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.