Szerdára is tüntetést jelentettek be az új kata-törvény ellen

Szerda este hatra, a Kossuth térre szervezik az új kata-törvény elleni tüntetést.

2022. július 12., 21:45

Szerző:

A Budapesti Rendőr-Főkapitányság Sajtóosztálya a Telex kérdésére megerősítette, hogy július 13-ra, szerda este hat órára tüntetést szerveznek a fővárosi Kossuth Lajos térre.

A mai napon 120 igen és 57 nem szavazattal, egy tartózkodás mellett megszavazta a fideszes többségű parlament a kata-törvény módosítását.

Az eddiginél magasabb, 18 millió forintos bevételi értékhatárig alkalmazható a jövőben a kisadózó vállalkozók tételes adóját, vagyis a katát. A módosításról 120 igen szavazattal, 57 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett szavazott kedden a Ház, kivételes eljárásban.

A módosító miatt a fővárosban több ezren tartanak tüntetést, a demonstráció közben két hidat is lezártak.

A Pénzügyminisztérium tájékoztatása szerint az új szabályozásra azért van szükség, mert a beérkező adatok és a kamarai visszajelzések alapján egyes munkaadók katás jogviszonyba kényszerítették munkavállalóikat, ezzel az államkasszát, a munkavállalókat és a tisztességes adózókat is megkárosították. Az új kata megszünteti a visszaéléseket, emellett kedvezőbb feltételeket kínál a lakosságnak értékesítő legkisebb vállalkozóknak - közölték.

(Kiemelt képünk: Képernyőkép a Telex katatörvény-ellenes tüntetésének videojából 2022.07.12-én - Forrás Telex)

Úgy tűnik, megelégelték a Csepel drukkerei a csapatuk körüli hercehurcát, ezért amíg nem rendeződik a helyzet, szervezett formában nem vesznek részt a férfi futballcsapat mérkőzésein, így szervezett szurkolás sem lesz.