Vidéken is tüntetnek a kata kinyírása miatt

Debrecenben lezárták a Rákóczi utat, Szegeden pedig a Rákóczi téren demonstráltak.

2022. július 12., 18:33

Szerző:

A katáról szóló törvény átírása ellen tüntetnek Debrecenben is – írja a Hvg.hu.

A tüntetők, akik a Rákóczi út Csapó utcai kereszteződésénél gyűltek össze, nagyjából százan lehetnek. Sok köztük a biciklis és robogós ételfutár. A járműveikkel teljes szélességében elállják a Rákóczi utat – írja a lap.

Szegeden is tiltakoztak. A Telex tudósítása szerint itt Momentum Mozgalom és a Veritas Virtus Libertas Közösség Facebook-csoportja tartott közös tüntetést kedden délután négytől a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri központja előtt. A nyolcvan-száz megjelent előtt három szónok mondott beszédet.

(Kiemelt kép: tüntetés Debrecenben. Fotó: Debreciner)

Tegnap 19:04

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

Tegnap 18:35

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.