Kásler Miklós három beszédírót tart másfél millió forintért

2018. október 19., 19:31

Szerző:

Az Emmiben csak Kásler Miklósnak három beszédírója van, miközben 10 minisztériumból hat nem foglalkoztat kommunikációs tanácsadókat - tudta meg adatigénylésre kapott válaszokból a hvg.hu.

A tárca egy 10 fős (7 külsős és három belsős) munkatársból álló névsort küldött el a portálnak. Őket összesen 20,19 millióért foglalkoztatják, hárman Kásler Miklós beszédeit írják. A névsorban szereplők között vannak olyanok is, akik az Orbán-kormányhoz közeli médiában dolgoznak.

  • Kocsis Éva, aki korábban a miniszterelnöki interjúkat készítette péntek reggelente a Kossuth rádióban
  • Az Origónál dolgozó Szende Gabriella,
  • Nyári Gábor történész, aki korábban nem csak az Antall Tudásközpontnak és a Schmidt Mária vezette Terror Házának is dolgozott.
Kásler Miklós
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Ők 1,5 millió forintért írhatják Kásler Miklós beszédeit. Hogy az összesen 20,19 millióból ki mennyit kapm, azt az Emmi válaszából nem lehet kideríteni, de a tárcánál többen is dolgoznak kommunikáció szakemberként

  • Nyári Gábor felesége, az egyiptológus Nyáriné Sellyey Bernadett.
  • Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár beszédeit a Magyar Időkben rendszeresen publikáló író-költő, Pál Dániel Levente jegyzi, aki a Fővárosi Nagycirkusz dramaturgja is egyben. (Fekete Péter májusig a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója volt.)
  • Kásler Miklós közéleti szerepléseit a tárcavezetőnek már évekkel ezelőtt filmet forgató Gyarmati-Paor Zoltán veszi fel. Ő havi 450 ezer forintot kap a munkájáért, ami egy szeptember eleji szerződésből derült ki.
  • További havi 356, illetve 320 ezer forintért alkalmazza a minisztérium még beszédírásra – emellett tanácsadásra, sajtófigyelésre is – a három éve a KDNP ifjúsági szervezetének elnöki székéért is induló (az Új Nemzedéknél is dolgozó) Csontos Sandrát, és Böröndi Lajos költő-tanárt.

 

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat - mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden.