Karsai Dániel profilképével élnek vissza és gyűjtenek adományokat csalók

A csaló adománygyűjtésre a halálosan beteg alkotmányjogász, Karsai Dániel testvére hívta fel a figyelmet.

2024. április 2., 20:38

Szerző:

A gyógyíthatatlan ALS-betegségben szenvedő Karsai Dániel profilképével gyűjtenek adományokat csalók – közölte az alkotmányjogász testvére, Karsai Péter a közösségi oldalán, amit a Telex szúrt ki. Az ismeretlenek Messengeren veszik fel a kapcsolatot emberekkel, ott kérik, hogy utaljanak nekik adományokat.

Karsai Dániel már hetek óta nem használja a Messengert, testvére azt kéri, hogy aki találkozik az adománygyűjtő csalókkal, jelentse a profiljukat a Facebooknál.

Karsai Dániel már hetek óta nem használja a Messengert, testvére azt kéri, hogy aki találkozik az adománygyűjtő csalókkal, jelentse a profiljukat a Facebooknál.

Karsai Dániel a strasbourgi bíróságtól kérte a méltó halál lehetőségét

Karsai Dániel halálos beteg, a világhírű fizikusnál, Stephen Hawkingnál is diagnosztizált gyógyíthatatlan ALS meghatározza a sorsát. Karsai az emberi jogi bírósághoz fordult, hogy szabad akaratából kérhesse a méltó halál lehetőségét.

„Dr. Karsai Dániel András vagyok, 46 éves, ügyvéd, alkotmányjogász. Valamint halálos beteg. 2022 augusztusában ALS-t diagnosztizáltak nálam. Az ALS – Stephen Hawking legendás fizikus is ilyen betegségben szenvedett – úgynevezett moto-neuron betegség. Az orvostudomány számára ismeretlen okból az izmokat mozgató idegsejtek elsorvadnak, emiatt az izmok is, mely teljes lebénuláshoz vezet. A betegség végén a légzési funkciók is megszűnnek és a halál fulladás miatt következik be. A betegség ugyanakkor a mentális képességeket nem érinti, a fentieket teljesen tiszta tudattal kell végigélni” – írta Facebook-posztjában Karsai Dániel.


„Személyes és szakmai véleményeként” hozzáteszi, hogy „az életvégi döntések meghozatalának teljes magyarországi tilalma” alapvető emberi jogait sérti, különösen az emberi méltóságból fakadó önrendelkezési jogot, az embertelen, megalázó bánásmód tilalmát és a világnézeti meggyőződés szabad megválasztásához való jogot.

Mint ismert, Magyarországon nem engedélyezett az eutanázia, „ezen jogsérelem orvoslására jogi út nem áll rendelkezésre”. Ezért döntött úgy, hogy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul, ahol helyt adtak a sürgősség iránti kérelmének, és az ügyben 2023. november 28-án nyilvános tárgyalást tartottak.

(Kiemelt képünk forrása: Karsai Dániel nyilvános blogja a Facebookon.)

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.