Karácsony: morális kötelesség kiállni Alekszej Navalnij mellett

A főpolgármester szerint a magyar kormány növeli Magyarország kiszolgáltatottságát Oroszországnak.

 

2021. február 3., 18:04

Szerző:

Morális kötelesség Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus mellett kiállni, miként közös európai értékeink alapján kötelesség megvédeni az oroszországi demokráciát és szabad nyilvánosságot is - írta Budapest főpolgármestere szerdán a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely bejegyzése szerint "Ilyen, amikor dübörög a diktatúra. Alekszej Navalnijt, a legismertebb orosz ellenzékit az orosz állam börtönbüntetéssel sújtja, miután túlélte az irányuló, államilag támogatott gyilkossági kísérletet és még ahhoz is volt mersze, hogy visszatérjen a hazájába". Hozzátette: amit látunk, 

gyáva kísérlet arra, hogy megfélemlítsék a rendszer kritikusait és elhallgattassák az orosz nép szabadságvágyát.

A demokráciát talán el lehet nyomni ideig-óráig, de véglegesen legyőzni soha nem lehet - írta Karácsony Gergely.

A főpolgármester szerint miközben a demokratikus világ kiáll Navalnij és a békésen tüntető orosz tömegek mellett, a magyar kormány "csak tessék-lássék vagy éppen sehogy nem" csatlakozik ezekhez felhívásokhoz, ehelyett növeli Magyarország kiszolgáltatottságát Oroszországnak. (MTI)

https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/4004682112897938

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.