Orbán Viktor után Karácsony Gergely is könyveket ajánlott olvasásra

A főpolgármester is megmutatta, ő mit olvas.

2021. augusztus 21., 13:42

Szerző:

Szerdán posztolt Orbán Viktor miniszterelnök legkedvesebb nyári olvasmányairól a Facebook-oldalán. Az ellenzéki térfélen várható volt, hogy valaki reagálni fog a kormányfő posztjára. Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere augusztus 20-a másnapján, szombaton be is hozta a lemaradást. A miniszterelnök-jelölt szintén a Facebookon mutatta meg, hogy aktuálpolitikai áthallással, Ferenc pápa budapesti érkezésééig mit olvas a nyár végén. 

Karácsony Gergely három könyvet fotózott le, az Új Egyenlőség szerkesztőségének Kádártól Orbánig, Rutger Bergman holland történész Emberiség – Mégis jobbak lennénk, mint hittük? című kötetét és Ferenc pápa új könyvét, az Álmodjunk együtt címre keresztelt kötetét. „A nyári olvasmányaim közül ajánlom még Rutger Bregman holland történész könyvét, amely amellett érvel, hogy az ember valójában sokkal együttműködőbb és barátságosabb lény, mint sokan gondolnák, és az Új Egyenlőség szerkesztőségének kötetét arról, hogy mi okozta a rendszerváltás kudarcát, az elmúlt évtizedekben hogyan jutottunk el Kádártól Orbánig” – írta posztjában Karácsony Gergely.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely interjút ad a Főpolgármesteri Hivatalban 2020. január 9-én. Fotó: Pesti Hírlap archív)

Tegnap 21:43

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

2022. október 4., 17:43

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.