Karácsony Gergely: Orbán Viktor eljátszotta mindannyiunk bizalmát

„Azt reméltem, lehet más a Fidesz”  (...) Ennek a kormánynak a feje eljátszotta mindannyiunk bizalmát, a kormányzati teljesítményét csak a családtagjainak a vagyonosodásából lehet igazából lemérni” – mondta a főpolgármester az Index Kibeszélő című műsorában. 

2021. június 9., 20:42

Szerző:

A főpolgármester elmondta, már kész van az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek által írt levél a kínai kormánynak, amit a Fudan Egyetem ügyében fogalmaztak, jelenleg a fordításon dolgoznak.

Karácsony Gergely kiemelte, egy olyan ügyről van szó, ami „sem Magyarországnak, sem Kínának nem különösebben az érdeke”.

Problémaként – túl azon, hogy emberi jogok kérdésében sincs egyetértés a kínai állammal – határozottan a beruházás hitelkonstrukcióját nevezte meg, illetve azt, hogy Budapest egyik legértékesebb telkén épülne meg.

A főpolgármester szerint azonban Magyarország ezért cserébe nem kap semmit.

 

Karácsony Gergely saját bevallása szerint azt hitte, leesik a székről, amikor Palkovics László ismertette neki és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármesternek a beruházási terveket.

A kormány keleti politikáját nem tartja pragmatikusnak, mert olyan „rossz” kapcsolatokról van szó, amelyekbe „belegebed” az ország. Erre példaként említette Paks 2, a Budapest–Belgrád-vasútvonal ügyét, és ide sorolta a Fudan Egyetem tervezett budapesti campusának kérdését is.

Kiemelte: Magyarországnak nem jó az, hogy kompország, hanem az lenne a jó, ha lezárulna az a történelmi vívódás, hogy a nyugat és a kelet között vagyunk, és hazánk, mint komphajó kiköt a nyugati parton.

„Ennek a kormánynak a feje eljátszotta mindannyiunk bizalmát,

a kormányzati teljesítményét, csak a családtagjainak a vagyonosodásából lehet igazából lemérni” – hangsúlyozta a főpolgármester.

A teljes beszélgetést itt megtalálható:

(Kiemelt kép: Kiemelt kép: 168.hu | Pozsonyi Roland)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.