Karácsony Gergely megmérte, hőségriadó közepén 34,8 fok volt a felújított 3-as metróban

2019. június 16., 09:38

Szerző:

Tarlós István budapesti főpolgármester már 2018 augusztusában lehűtötte a kedélyeket azzal kapcsolatban  hogy lehet klíma a 3-as metró felújított szerelvényeiben, és bár a márciusra átalakított pályaszakasz átadó ünnepségén megpendítette, hogy mégis van megoldás, folyik a  Liebherr moduláris klíma vizsgálata, úgy tűnik, még sokáig mindenki leforrázva érezheti magát a 3-as metrón, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely legalábbis felszállt ez egyik szerelvényre, ahol a hőségriadó közepén 34,8 fokot mért. Az erről szóló videót a hvg.hu vette észre a politikus Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely emlékeztetett, hogy a 3-s metró felújítására bejelentkeztek az észtek is, akik klímával együtt kilencmilliárd forinttal kevesebbért végezték volna el a munkát, mint amennyiért az orosz Metrovagonmas dolgozott. Felszállt a 2-es metróra is, ahol elviselhetőnek számító 28,2 fokot mért.

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.