Karácsony bekeményítene: így büntetné az illegális gyorsulási versenyek résztvevőit

Európai példával állt elő a főpolgármester a Lánchíd átadása utáni pikniken.

2023. augusztus 5., 09:41

Szerző:

A felújított Lánchíd piknikjén kérdezte a Népszava a budapesti főpolgármestert arról, hogyan mi lesz, ha nem fizeti ki az Orbán-kormány a Lánchíd felújítás rá eső költségét és hogyan szeretne fellépni a fővárosi illegális gyorsulási versenyek ellen.

Pénteken átadták a közlekedőknek a felújított Lánchidat, a hivatalos ünnepség után pikniket is tartottak a jeles esemény alkalmából. Az eseményen Karácsony Gergely budapesti főpolgármester is jelen volt, aki szabályt erősítő kivételnek nevezte, hogy minden rendben volt a beruházással, a Lánchíd határidőn és költségkereten belül elkészült. 

A piknikezők közül voltak olyan megszólalók, akiknek többnyire tetszett, hogy a Lánchídról kitiltják az autókat, de olyan is akadt, aki a taxikat sem engedné felhajtani a hídra.

Ha kihelyeznének kamerákat vagy önkormányzatnak lenne joga kamerafelvétel alapján bírságolni, könnyebb lenne, de Karácsony Gergely szerint az elképzelés egyelőre az, hogy a tilalmat élő erővel, kétszer két ember folyamatos jelenlétével tartatják be – olvasható a cikkben. A főpolgármester beszélt arról is, hogy „megköszönné, ha az Orbán-kormány beszállna a felújítás költségeibe”, ami pedig a mostanában messzire visszhangzó gyorshajtási ügyeket illeti, a politikus elárulta, van már érvényes szerződése 45 sebességmérő kamera kihelyezéséről.

Karácsony Gergely szigorítana a jogszabályokon és elgondolkodna azon is, ami több országban működik, vagyis hogy az életveszélyes helyzetekhez vezető illegális gyorsulási versenyek résztvevőitől kobozzák el az autót. 

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely főpolgármester a felújított Lánchídon. Forrás: Facebook / Karácsony Gergely)