Megszólalt Karácsony Gergely Budapest havazásra való felkészültségéről

Budapesten a síkosság-mentesítés és a hóeltakarítás többszereplős feladat – hívja fel a lakosság figyelmét a főpolgármester. 

2023. november 30., 17:56

Szerző:

Karácsony Gergely közölte, hogy az éjjel preventív szórást végeztek a magasabban fekvő utakon és a hidakon, hogy a most érkezett hó már alásózott utakra hulljon, nehezítve ezzel az útpályák lefagyását.

Budapest útjait 60 munkagép takarítja, a következő sorrendben: először jönnek a hidak, felüljárók, az autópályák és a fő közlekedési utak fővárosi bevezető szakaszai, majd az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai és egyéb közösségi közlekedési útvonalak, ezt követően a kórházakhoz, rendelőintézetekhez, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz vezető utak következnek – írja a 24.hu. A mellékútvonal-hálózaton csak a főutak rendbetétele után kezdődhet meg a hó eltakarítás illetve a síkosság-mentesítés.  

„Kérek mindenkit, legyen fokozottan óvatos!” – írta a főpolgármester Facebook-oldalán.

Kiemelte: 

„A fővárosban a síkosság-mentesítés és a hóeltakarítás többszereplős feladat. Az ingatlanok előtti járdák síkosság mentesítése az ingatlanok tulajdonosainak, üzemeltetőinek kötelessége, társasházak esetében a lakóközösségnek kell gondoskodnia az épület előtti járdaszakasz takarításáról”.

(Kiemelt képünkön: A téli szezon első hóesése közben egy futárkocsi halad a hóval borított utcán parkoló autók között Budapesten 2023. november 30-án. Fotó: KISBENEDEK ATTILA / AFP)