Vona Gábor és a Második Reformkor nem kér Karácsonyból

A 2RK szerint Budapestnek is és minden magyar településnek pártfüggetlen polgármesterre van szüksége.

2023. november 27., 17:41

Szerző:

Az egykori Jobbik-elnök, Vona Gábor által alapított párt korábban már bejelentette, hogy 2024-ben csak az európai parlamenti választáson indulnak, az önkormányzatin nem. Az Index szerint a Második Reformkor (2RK) úgy látja, a 2024-es önkormányzati választás tétje az, hogy a társadalom tud-e alternatívát mutatni, és önszerveződő, felelős módon magához venni az irányítást. Ehhez azonban nincs szükség az országos pártokra. 

A Második Reformkor közölte, hogy a pártmentes önkormányzatiság híve, ezért a pártok jelöltjei közül senkit nem kívánnak támogatni. Sem Karácsony Gergelyt, sem a Jobbik által delegált Brenner Kolomant, aki szintén bejelentette indulását a főpolgármester-választáson.

„Arra kérünk mindenkit, hogy keressen a maga településén olyan hiteles, civil jelöltet, akit jó szívvel tud támogatni, ha pedig ilyet nem talál, döntsön az egyéni lelkiismerete szerinti legjobb jelölt mellett” – javasolta Vona Gábor, a 2RK vezetője. 

A Vona Gábor által vezetett párt szerint a fővárosnak, „ahogy az összes településnek, pártfüggetlen polgármesterre van szüksége”.

 

 (Kiemelt kép forrása: Második Reformkor Facebook oldala)