Karácsony: A Diákváros egyetlen négyzetméterét sem adjuk a Fudanért

A főpolgármester azt kéri a kormánytól, hozzák nyilvánosságra a Fudan Egyetem tervezetét.

2021. április 22., 07:52

Szerző:

A főváros a kormánnyal diákszállásokról és nem kínai egyetemről kötött megállapodást, és ha a kabinet a korábban kötött megállapodás „felrúgásáról” akar tárgyalni, akkor előbb hozza nyilvánosságra a Fudan Egyetemről szóló döntéseit – írta Karácsony Gergely szerdán a Facebook-oldalán.

„Palkovics miniszter tárgyalni akar a fővárossal és a ferencvárosi polgármesterrel a kínai egyetem Budapestre telepítéséről. Palkovics miniszter szerint »ékszerdobozt« hoznak majd a kínaiak a városba” – fogalmazott a főpolgármester. Közölte, persze nagy híve a tárgyalásoknak, de a „csecsebecséknél” jobban érdekli több mint tízezer magyar fiatal megfizethető lakhatása, amit a kínai egyetem nem, csakis a Budapesti Diákváros biztosít. „Ezért aztán a Budapesti Diákváros egyetlen négyzetméterét sem adjuk semmiféle ékszerdobozért cserébe” – írja az MTI.

A főpolgármester azt írta: „Mi a kormánnyal diákszállásokról és nem ékszerekről kötöttünk megállapodást, ehhez tartjuk magunkat. Ha a kormány a korábban kötött megállapodás felrúgásáról akar tárgyalni, annak azért lenne egy fontos előfeltétele: hozzák nyilvánosságra, mi is van abban az »ékszerdobozban«. A kormány fejezze be a titkolózást, és hozzák nyilvánosságra a kínai egyetemmel kapcsolatos összes eddigi kormánydöntést, megkötött, vagy előkészített szerződéseket” – zárta bejegyzését Karácsony Gergely.

 (Kiemelt kép: Karácsony Gergely Facebook-/Snøhetta Instagram-oldala)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.