Kaposváron bezárták a beázott iskolát, eközben az Orbán-kormány 300 millióval támogat egy balmazújvárosi iskolai kézilabda-csapatot

2019. május 8., 10:00

Szerző:

Az Orbán-kormány három tételben 800 millió forint támogatást hagyott jóvá kézilabdára és vívásra – írja a napi.hu

Az erről szóló határozatok a Magyar Közlönyben jelentek meg, tanúságok szerint a kabinet támogatja, hogy az Eurohandball 2022 Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság megrendezze a 2022. évi Férfi Kézilabda Európa-bajnokság Magyarországon lebonyolításra kerülő mérkőzéseit. Erre a célra az idei költségvetésből 300 millió forintot irányzott elő – áll a határozatban.

A második tétel az idei FIE Felnőtt Olimpiai Kvalifikációs Vívó Világbajnokság megrendezéséhez kapcsolódik, erre 200 milliót kap a Magyar Vívó Szövetség, a harmadik a balmazújvárosi kézilabdasport támogatásához kapcsolódik:

a Kalmár Zoltán Általános Iskola Diáksportjáért Egyesület sportcélú infrastruktúra-feltételeinek biztosításához jutott 300 millió forinthoz.

Korábban már százmilliókkal mentették meg a helyi futballcsapatot is. 

Eközben a kaposvári Gárdonyi Géza Tagiskola vasárnap azt kérte a dolgozóktól, hogy hétfőn mindenki meleg ruhában és gumicsizmában menjen dolgozni, az iskola ugyanis beázott a hétvégén. Az álmennyezet annyira megszívta magát, hogy bármikor leszakadhat. 

 

 

 

2024. április 28., 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.