Teljes a káosz a Budapesten, a török elnök pont az esti csúcsforgalomban ment fel a Gül baba türbéjéhez

2019. november 7., 19:15

Szerző:

Az esti csúcsforgalomban indult Gül baba türbéjéhez Recep Tayyip Erdogan, ezzel gyakorlatilag megbénította Budapest közlekedését. „Teljes a káosz a Jászai Mari téren, villamosok nem mennek át a hídon, emberek és autók egymás hegyén hátán. Mindenki gyalogol át a hídon, tiszta népvándorlás" -  jelentette a hvg.hu tudósítója a Margit hídról.

A Margit körúton, az Átrium előtt rendőrsorfal állt, senkit nem engednek át a túloldalra,

az emberek egyre idegesebbek voltak, mert egyszerűen nem tudtak hazajutni.

Nagyjából 1500 ember lett az útlezárás foglya, a Bem mozi előtt üvöltözésig fajult a vita a rendőrök és veszteglő emberek között. Sokan azon háborogtak, hogy nem tudják elhozni a gyereküket az óvodából, iskolából, és tapssal tiltakoztak. 

Ha még ez sem elég, a 2-es metró a Batthyány téren nem állt meg, a H5-ös HÉV pedig nem közlekedett a Margit híd, budai hídfő és a Batthyány tér között. A BKK este hét előtt Facebook-oldalán közölte, hogy az 2-es metró újra megáll a Batthyány téren és a H5-ös HÉV is újra közlekedik a Margit híd, budai hídfő és a Batthyány tér között, de a kisföldalatti továbbra sem jár. Az Oktogon, a Jászai Mari tér, a Nyugati pályaudvar és az Andrássy út továbbra is a káosz az úr.

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.