Elhunyt Kabai Lóránt, költő

Kabai eltűnését október 23-án jelentették be, most családja közölte, a férfi már nem él.

2022. október 25., 08:04

Szerző:

Október 22-én, VI. kerületi lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott Kabai Lóránt költő. Családja most közölte, nem keresik tovább, mivel Kabai Lóránt 45 éves korában elhunyt. Közleményükben az olvasható:

„Mélyen megrendülve, megtört szívvel tudatjuk, hogy szeretett testvérünk, Kabai Lóránt költő, író, szerkesztő és vizuális művész, életének 45. évében tragikus körülmények között elhunyt. Búcsúztatásáról később adunk tájékoztatást. Gyászoló édesanyja nevében is fivérei, Zoltán és Csaba”.

Kabai a kilencevenes évek elejétől kezdve tett szert ismertségre és elismerésre is, mint költő. Számtalan versét, novelláját publikálták, de volt önálló képzőművészeti kiállítása is. Sokáig homályban maradt, de végü évtizedek után az is kiderült, hogy Spiegelmann Laura álnéven is írt botrányregényeket, 

(Kiemelt kép: Kabai Lóránt. Fotó: Police.hu.)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.