Varga Judit: Magyarországon közel ezer gyermek vesztette el egyik vagy mindkét szülőjét Covidban

Jótékonysági árverést tartottak az árváknak. A divatbemutatón a ruhakollekciók licitálásából befolyó teljes összeget a Regőczi István Alapítvány számára utalják át.

2021. szeptember 24., 05:50

Szerző:

Varga Judit igazságügyi miniszter, a jótékonysági est fővédnöke emlékeztetett: Magyarországon közel ezer gyermek vesztette el egyik vagy mindkét szülőjét, több száz család érintett a veszteségben. A miniszter hozzátette: „Mi magyarok, rendre bebizonyítjuk, hogy baj esetén rövid idő alatt képesek vagyunk nagyon gyorsan és hatékonyan segíteni. A kezdeményezést széleskörű társadalmi összefogás követte, a nyár során számos szervezet és magánszemély is csatlakozott a kezdeményezéshez".

„Bízunk benne, hogy ha felnőnek ezek a gyermekek, majd úgy emlékeznek a hazájukra, mint egy segítő kézre, amely valódi támogatást tudott nyújtani a bajban. Mi magyarok, mindig is hittünk a szeretet és az összetartozás erejében" – emlékeztetett a miniszter. A ruhakollekciókat Hampel Katalin és Kovácsné Dobor Dorina készítette.

(Kiemelt kép: Budapest, 2021. április 29. Varga Judit igazságügyi miniszter a közélet befolyásolására alkalmas tevékenységet végző civil szervezetek átláthatóságáról és az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló javaslat expozéját tartja az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 29-én. MTI/Balogh Zoltán)