A Jobbik és a DK is kiakadt a húszezer forintos teszten

Mindkét párt ingyenes tesztelés követel. 

2020. szeptember 16., 20:42

Szerző:

A két ellenzéki párt közleményben kelt ki Orbán Viktor esti bejelentése után, amelyben a miniszterelnök többek közt 19 500 forintban maximált hatósági árat jelentett be a COVID-19 tesztekre. 

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor csak “nevetséges álintézkedések sorával tudott csak előállni, amik közül az egyik legfelháborítóbb a 19500 forintos hatósági áras COVID-teszt.” 

A párt szerint a tesztelés azonnali ingyenessé tételére és a tesztkapacitás kibővítésére van most szükség, ahogy ezt az EU számos más államában látjuk - írják. 

A DK közleménye azt is megemlíti, hogy “a magyarok bőven megfizették már a tesztelések árát a TB-vel, amiért cserébe Orbánéktól csupán külföldre vándorló orvosokat, alulfizetett ápolókat és kivéreztetett egészségügyet kaptak.” 

A Jobbik közleménye mindössze kétmondatosra sikerült: 

“Nem, miniszterelnök úr! Nem hatósági áras, hanem ingyenes tesztekre van most itt szükség!” - írja a párt nevében Lukács László György országgyűlési képviselő. 

(MTI)

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.