Jámbor András: Mivel megválasztottak, nem mondanám azt, hogy császtok, haverok, mégse

Budapest hatos számú választókerületének győztes ellenzéki jelöltje elmondta, mit gondol a választási eredményekről.

2022. április 5., 14:42

Szerző:

Jámbor András, a Budapest 6-os számú választókerületének győztes ellenzéki indulója. Az Egységben Magyarországért által indított politikus a 444-nek nyilatkozott a vasárnapi választási eredményekről. 

Jámbor szerint az ő választókerületében az intenzív terepmunka volt a kulcs, hogy helyben élő jelöltként szólította meg a szavazókat „Úgy magyaráztuk el az üzeneteinket, hogy azért akarom csinálni, mert itt lakom, és ez a saját életemről is szól. Értették, miről van szó, és értették a programot” – fogalmazott.

A politikus szerint így a régi jobbikos szavazókat is meg lehetett szólítani a kerületben, mert őket is el lehetett érni a helybeliség, a megélhetési és lakhatási problémák hangsúlyozásával.

Az ellenzék vasárnap esti veresége után azt mondta támogatóinak, hogy végig kell gondolni, hogyan lehet ebben a rendszerben többséget szerezni az igazságosságnak és tovább élni az országban.

„Nyilván ez egy sokk. Két hét múlva nagyon sok mindenben mást fogunk gondolni arról, hogy mi történt. Nem volt olyan ember, aki ezt az eredményt várta volna, és nem is biztos, hogy ma kell nagy válaszokat adni. Szerintem sok szellemi munkát mulasztott az ellenzék, amit el kell végezni” – jelentette ki Jámbor.

„Erősen az a véleményem, hogy a választóim többsége azt akarja, felvegyem a mandátumomat. De végig kell gondolni, leváltható-e választásokon egy ilyen autokrácia. Ha a válasz nem, akkor azt a szellemi munkát kell elvégezni, hogy egy parlamenti mandátum vagy egy választáson való indulás milyen stratégiát szolgál” – fejtette ki.

Elmondása szerint győztes jelöltként képviselnie kell az őt támogatókat, mert konkrét ügyekre adtak neki felhatalmazást, és ezután nem mondaná azt, hogy „császtok, haverok, mégse”.

Ugyanakkor el tud képzelni olyan helyzetet, amiben támogatná Hadházy Ákos javaslatát, miszerint csak bizonyos feltételek mellett szabad beülni a parlamentbe, de szerinte erről még korai véleményt alkotni.

(Kiemelt kép: Jámbor András Facebook-oldala)