Itt épült a 241 millió forintos kerékpárút

Kerékpárút épült európai uniós és állami támogatással.

2022. január 15., 07:19

Szerző:

Kerékpárút épült 241 millió forint európai uniós és állami támogatással a Bács-Kiskun megyei Jakabszálláson – közölte a település polgármestere az MTI-vel.

Szabó György Róbert tájékoztatása szerint az 54-es főút és az 5302-es kiskunfélegyházi út mellett megépült új szakaszok a már meglévő hálózatba kapcsolódnak.

A biztonságosabb közlekedés érdekében a település központjától a temetőig 1600 méter hosszan, míg a belterület határától a Zsámbéki Trans Kft. székhelyéig 1150 méter hosszan építettek a bicikliseknek egy-egy útszakaszt.

A Deák Ferenc és a Jókai utcát összekötő részen pedig kerékpáros nyomkijelölés segíti a bicikliseket – sorolta. A polgármester emlékeztetett: a megépült kerékpárutak mentén található cégek mintegy 600 főt foglalkoztatnak. A fejlesztés eredményeként a jövőben a lakott területen belül és kívül eső munkahelyek többsége kényelmesen, biztonságosan és közvetlenül elérhetővé válik kerékpárral.

Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert 241,479 millió forint vissza nem térítendő támogatást a beruházáshoz, amelyet 85 százalékban az Európai Unió, 15 százalékban a magyar állam finanszírozott.

(Kiemelt kép: illusztráció. Vigh László fideszes országgyűlési képviselő (b) és Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára biciklizik a Zalaegerszeg és Zalalövő közötti kerékpárút sötétben világító útburkolati jeleiről tartott zalaszentgyörgyi sajtótájékoztatón 2021. november 26-án. Fotó: MTI / Varga György)

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.