István királyt dicsérő dalmű szól majd a tűzijáték alatt, a fő üzenete, hogy Magyarország csodaország

2018. augusztus 10., 13:33

Szerző:

Elkészült az augusztus 20-i Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje; az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.

A zenemű felvételén pénteken Budapesten Szarka Tamás az MTI-nek elmondta: a 30 perces zenedarab Magyarországról és Szent Istvánról szól, valamint mai viszonyunkról hozzá és Magyarországhoz. Az alkotást Szent István király fiához, Imre herceghez írt intelmei ihlették. A műben két intelme jelenik meg,

az egyik tétel az irgalmasságról szól, az intelmet versbe öntötte. A másik intelem arról szól, hogy az alázat felemel, a gőg letaszít.

A zeneművet az augusztus 20-i ünnepségen adják elő délelőtt a Kossuth téren, este pedig a tűzijáték alatt hallható.

„A Kossuth téren több mint százan lépnek fel, grandiózus vállalkozásról van szó" - mondta Szarka Tamás, hozzátéve. az alkotás fő üzenete, alcíme, amely szöveg el is hangzik a darabban: „Csodaország Magyarország".

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.