Ismét zavartalan a forgalom a magyarországi határátkelőhelyeken

Megszűnt az informatikai probléma, újra zavartalan a forgalom.

2023. május 29., 07:32

Szerző:

A hiba okát a szakemberek megtalálták és megoldották, így 3 óra 20 perctől a határforgalom a megszokott rendben haladhat – közölte honlapján a rendőrség hétfő hajnalban.

Az informatikai rendszerhiba vasárnap késő este lépett fel, és az ország valamennyi határátkelőhelyét érintette. Az átkelőknél emiatt könnyített határellenőrzést vezettek be, így nem alakult ki jelentős várakozás ez idő alatt.

 (Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: Balázs Attila/MTI.)

08:55

Az Energiaügyi Minisztérium októbertől még alacsonyabb szintre szorítja az intézmények távhő díjait. A nem lakossági fogyasztók januárban egyszer már megfelezett költségeit újból azonos arányban csökkenti a tárca. Az önkormányzatok, közintézmények és vállalkozások országos átlagban a tavaly év végi díjak negyedét fizetik tehát október elsejétől – jelentette be pénteki közleményében Lantos Csaba energiaügyi miniszter.

07:25

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc az Alapítvány az Innovatív Oktatásért szakmai konferenciáján járt. Az alapítvány működteti a High-Tech Suli programot (HTS), amelyet a 660 milliárd forintos vagyon felett rendelkező Mészáros Lőrinc tulajdonos támogat.