Ismét célpont lett a Krími híd, robbanószerekkel teli csónakok közelítették meg

Oroszország több ukrán támadást hiúsított meg az elmúlt órákban az orosz szárazföldet a Krím félszigettel összekötő híd ellen.

2023. szeptember 2., 08:58

Szerző:

Az orosz védelmi minisztérium a Telegramnak küldött üzenetekben azt írta, hogy a Fekete-tengeren megsemmisült három, félig merülő pilóta nélküli csónak, amelyeket „a kijevi rezsim küldött, hogy terrortámadást hajtsanak végre a Krími híd ellen”.

A minisztérium szerint két támadás indult a híd ellen: pénteken késő este egy, szombaton hajnalban további két, robbanóanyaggal megrakott csónakkal.

A hidat azután építették, hogy Oroszország 2014-ben annektálta a Krím-félszigetet. A 2018-ban elkészült híd az Ukrajna elleni orosz invázió kezdete óta kiemelt célponttá vált, egy júliusban végrehajtott támadás komoly károkat okozott a híd szerkezetében és két ember halálát okozta.

(Egy teherhajó halad át a Kercsi-szoroson, a Krími híd közelében 2023. július 25-én. Fotó: Stringer / Anadolu Agency / AFP)

 

 

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat. A MÁV-csoport adatai szerint vasúti átjárókban idén eddig 16 baleset történt, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában, ezek közül egy halállal végződött, három súlyos sérülésekkel járt.