Ismét bezár a miskolctapolcai barlangfürdő

Bezárják a Barlangfürdőt karbantartási munkálatok miatt Miskolctapolcán. Az folyamat két hetet vesz igénybe, viszont az újranyitása a gazdasági helyzet miatt kérdéses.

2023. január 8., 20:07

Szerző:

Ahogy arról már korábban tudni lehetett, ismét bezár a Barlangfürdő Miskolctapolcán. Korábban októberben kényszerültek bezárni a barlangfürdőt, de akkor Miskolc a városvédelmi alapból finanszírozta meg a működés költségeit, helyi vállalkozók pedig a Miskolci Fürdők Kft.-vel egyedi megállapodások révén hozzájárultak a fürdő nyitvatartásához.

Hétfőtől két hétig viszont ismét bezár a fürdő, bár most az éves karbantatás miatt. Az RTL Híradó riportjában elmondta, hogy viszont a karbantartás után nyitás még biztos. Információik szerint most készül egy működési terv, és január 19-én egy igazgatósági ülésen döntenek a fürdő további sorsáról.

(Kiemelt kép: A felújítás alatt álló Miskolctapolca Barlangfürdő 2018. január 26-án. MTI Fotó: Komka Péter)

November elején Lázár János építési és beruházási miniszter elbocsátotta Hana Dellemant, a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) vezérigazgató-helyettesét, az ausztriai kirendeltség vezetőjét. Az osztrák szaktárca akkor azt közölte, hogy Hana Dellemannt érdemi indoklás nélkül távolították el posztjából, ezért jogi útra szeretnék terelni az ügyet  – emlékeztet az RTL Híradó.