Internetes foglalási rendszert próbál ki az oltásoknál a kormány

Az oltások felgyorsítása érdekében 70 ezer regisztrált fog SMS-t kapni, hogy az abban szereplő kód alapján időpontot foglaljon magának jövő hét hétfő, kedd vagy szerdára.

2021. április 21., 11:28

Szerző:

Magyarországon az oltás önkéntes, ezért regisztrációhoz kötött. Regisztráció alapján folytatjuk az oltást a háziorvosoknál és az oltópontokon egyaránt – írta a közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Hozzátették: az egyetemi oltópontokon a kormány kísérleti jelleggel kipróbál egy internetes foglalási rendszert. Az oltás felgyorsítása érdekében 70 000, már oltásra regisztrált ember fog SMS-ben értesítést kapni, hogy az abban szereplő kód alapján időpontot foglaljon magának jövő hét hétfő, kedd vagy szerdára.

Amennyiben a rendszer sikerrel vizsgázik, megfontoljuk az általános kiterjesztését a regisztráltakra. Minden más, a témában megjelent hír álhír. Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján tájékoztatást adunk a részletekről – zárták.

(Kiemelt kép: Bakos Ilona háziorvos beoltja egyik páciensét a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájával miskolci rendelőjében 2021. április 20-án. Fotó: MTI | Vajda János)

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.