Így változik meg hétvégén a távolsági közlekedés

A november elsejei hosszú hétvégére készülve közleményt adott ki a Volánbusz és a MÁV is.

2021. október 27., 10:42

Szerző:

A november 1-jei hosszú hétvégén az átlagos hétvéginél nagyobb forgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben váltsanak jegyet utazásaikhoz, és indulás előtt tájékozódjanak a menetrendváltozásról. A vasúti jegyváltáshoz az utasok 5 százalékos kedvezménnyel használhatják az automatákat, és 10 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe az online jegyvásárlást. A MÁV-Start vonatok október 31-én az ünnepnapi, november elsején a vasárnapi, másodikán pedig már a munkanapi menetrend szerint közlekednek majd, írja az Index

A frekventáltabb vonalakon a csúcsidőszakban közlekedő InterCity vonatokhoz több kocsit kapcsolnak majd, a helyjegyek foglalásaitól függően. Péntektől hétfőig 1–4 többlet kocsival közlekednek az InterCity vonatok a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Budapest útvonalon, a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza, a Budapest–Szolnok–Békéscsaba, a Budapest–Pécs vonalon, továbbá a dél-balatoni vonalon a nagykanizsai és keszthelyi, a Budapest–Győr–Sopron, illetve Szombathely közötti IC-k, valamint a Göcsej és Bakony InterCity-k Zalaegerszeg és Szombathely felé. Pécsről a Szombathelyre 14:17-kor induló Pannónia InterRégió vonat két motorvonat-egységgel közlekedik. 

 A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik:
  • október 29., péntek tanítási szünetes munkanap, a hét utolsó munkanapja,
  • október 30., szombat szabadnap, a nyári időszámítás utolsó napja,
  • október 31., vasárnap munkaszüneti nap, a téli időszámítás első napja,
  • november 1., hétfő munkaszüneti nap, a hét első tanítási és munkanapját megelőző nap
  • november 2., kedd a hét első tanítási és munkanapja
  • november 3., szerda tanítási nap, munkanapi rend alapján közlekednek a buszok.

Egyes településeken mindenszentek ünnepe és a halottak napi megemlékezés időszakában plusz járatok közlekednek a temetők jobb elérése érdekében. November 1-jén valamennyi HÉV-vonalon a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint járnak majd a szerelvények.

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)