Így néznek ki a tehervonatok balesete során meggörbült sínek Biatorbágynál

Képeket tett közzé a MÁV annak a balesetnek a helyszínéről, amely során olyan súlyosan megrongálódott a vasúti pálya, hogy még hétfőn sem tudott újraindulni a forgalom az érintett szakaszon. A MÁV hárítja a felelősséget. 

2022. július 11., 17:21

Szerző:

Mint arról korábban beszámoltunk összeütközött két tehervonat vasárnap hajnalban, emiatt Biatorbágy és Herceghalom között nem közlekednek a vonatok. A MÁV még aznap tudatta, hogy jól működött a biztosítóberendezés a vasárnap kora reggeli baleset idején, amikor tehervonatok ütköztek Biatorbágy és Herceghalom között, a MÁV-csoport, a MÁV Zrt. felelősségét semmilyen tekintetben nem állapította meg a vizsgálat.

 

Vasárnap esti közleményükben pedig azt írták, hogy a vasárnap hajnali balesetben kisiklott teherkocsik beemelésével és az egyik pályatest helyreállításával várhatóan hétfő estére végeznek. Ezt követően kezdődik a másik pályarész helyreállítása. Biatorbágy és Herceghalom között előreláthatólag csak hétfő este indulhat meg egy vágányon, sebesség- és menetrendi korlátozásokkal a vonatközlekedés. A másik pálya helyreállítása és a forgalomnak való visszadása kedden reggel várható.

(Képeink: Megrongálódott vasúti pálya és a kisklott tehervonatok Biatorbágy és Herceghalom között. Fotó: MÁV)