Így játszik a magyar kormány az oroszok kezére az ukrán konfliktusban

Meglepő információkra derült fény. 

2022. február 4., 12:43

Szerző:

Magyarország folyamatosan blokkolja Ukrajna csatlakozását a NATO Kooperatív Kibervédelmi Kiválósági Központjához, a tavaly decemberi EU-csúcson külön kérték Orbán Viktort, hogy engedjen a kérdésben, sikertelenül, írja az Azonnali.

A lap értesülései szerint  a tallinni külügyminisztériumba január 5-én Forrai Kristóf magyar nagykövetet is meghívták. A megbeszélés témája az orosz-ukrán konfliktus volt. Jonatan Vseviov észt külügyi államtitkár egyértelművé tette a magyar diplomata számára, hogy az Oroszország által a NATO-tól követelt „biztonsági garanciák” elfogadhatatlanok, írja a lap. 

Az észt államtitkár az Azonnalinak azt mondta, hogy ő maga is szóba hozta, hogy Magyarország miért blokkolja Ukrajna csatlakozását a tallinni székhelyű NATO Kooperatív Kibervédelmi Kiválósági Központjához. Ukrajnának ez rendkívül fontos lenne a kibervédelem szempontjából, mert több orosz támadás is érte őket az elmúlt időszakban. 

A lap információi  szerint egy decemberi EU-csúcson,

maga azt észt kormányfő Kaja Kallas is rá akarta beszélni rábeszélni Orbán Viktort, hogy legalább a kibervédelmi központ esetében ne vétózzon de a magyar miniszterelnök nem teljesítette a kérést.

(Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Karmelita kolostor előtt 2019. október 30-án. Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher)