Így döntött a Fővárosi Közgyűlés arról, mikor jönnek az időalapú BKK-jegyek

Mutatjuk a részleteket.

2022. január 26., 14:57

Szerző:

A Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, hogy már tavasztól lehet a BKK 30 és 90 perces időalapú jegyeivel utazni – olvasható a BKK közleményében. Az időalapú jegyek kizárólag digitális formában lesznek elérhetőek, papírváltozatban nem. Az időalapú jegyek bevezetés előtt a hagyományos vonaljegyeket is elérhetővé teszik digitális formában.

A félórás jegy 350 forintba, a másfélórás pedig 750 forintba fog kerülni. 

„A BKK közleménye a 30 perces jegy (530 forint) annak éri meg a vonaljegy helyett, aki akár csak egyszer is átszáll egy másik járatra – vagy oda-vissza utazik ugyanazon a vonalon. A 90 perces jegy (750 forint) érvényességi idejébe pedig még egy oda-vissza út is beleférhet, hiszen bármelyik irányba érvényes” – írja a lap. A hagyományos vonaljeggyel ellentétben ezek a jegytípusok bármennyiszer használhatók az említett időtartamokon belül, bármilyen irányba, akár oda-vissza is. 

„Az időalapú jegyekkel minden – érvényességi időn belül – elkezdett utazást be lehet fejezni, még akkor is, ha az tovább tart, mint 30 vagy 90 perc. Tehát a 30 perces jeggyel 29 perc 59 másodpercig, a 90 perces jeggyel pedig 89 perc 59 másodpercig fel lehet szállni egy újabb BKK-járatra, és azzal el lehet utazni Budapest határán belül bármeddig. Azaz a felszállásnál kell figyelni a megfelelő időpontra” – közölte a BKK.

(Kiemelt kép: a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 4-es vonalán közlekedő modern Combino villamos és várakozó utasok a Blaha Lujza téren. Fotó: MTVA / Bizományosi / Juhász Gábor)