A rezsiárak miatt időlegesen bezárhatnak az ELTE TTK egyes részlegei

A Népszava információ szerint az ELTE azt vizsgálja, hogy fél évre online oktatást vezetnek be a Természettudományi Karon, egyes részlegeit pedig időlegesen be is zárják.

2022. augusztus 13., 17:33

Szerző:

A növekvő rezsiárak és az állami támogatások csökkentése miatt novembertől márciusig időlegesen bezárhat az ELTE Természettudományi kara (TTK) és átállnak az online oktatásra – írta a Népszava.

A lap információ szerint  a kar vezetése a napokban már kérte is az oktatókat, vizsgálják meg, hogy az egész éves, jelenlétet igénylő gyakorlati órákat, labormunkákat hogyan tudnák átcsoportosítani a szeptemberi-októberi időszakra. A végleges döntések a jövő hét folyamán születhetnek meg. Egy forrásuk azt mondta, hogy a kar vezetése tiltakozik a tervezett intézkedések ellen, de a dékán nem tud mit tenni – takarékoskodni kell.

A Népszava megkérdezete az egyetem kommunikációs osztályát, akik nem cáfolták az információkat, csak annyit írtak, hogy leghamarabb hétfőn tudnak pontos válaszokat adni.

(Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

10:21

A Vitézi Rend nevű szervezet Csongrád-Csanád, Békés megyei törzskapitányságának tagjai október 15-én emléktáblát avatnak Horthy Miklós tiszteletére Újszegeden, ahol Mihálffy Béla, a megye 2-es számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője is beszédet mond.

2022. október 2., 06:05

Mintegy 50 ezres közönség előtt tartották meg szombaton a 65 éves Ötöslottó Szuperkoncertet, amelyen a hazai zenei élet legismertebb előadói léptek színpadra a Puskás Aréna Szoborparkjában – tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. az eseményt követően közleményben az MTI-t.