Múlik a rekkenő hőség, de marad a nyári meleg

De lesz, ahol kelleni fog az esernyő!

2021. augusztus 10., 17:17

Szerző:

Hazánktól délre, délnyugatra egy hidegfront súrolja térségünket szerdán, lényeges időjárás-változást azonban nem okoz – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Reggelig többnyire derült idő várható az ország legnagyobb részén csapadék nélkül, legfeljebb elvétve lehet zápor, zivatar. Napközben ismét sok lesz a napsütés, de a keddinél több gomolyfelhő képződik. Legnagyobb eséllyel a nyugati megyékben, az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön fordulhat elő néhol zápor, zivatar.

A légáramlás gyenge vagy mérsékelt marad, majd napközben többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugatira, északira forduló szél. Zivatar környékén is lehet átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között valószínű.

(Kiemelt képünk illusztráció: Enyhén felhős az ég az Őrségi Nemzeti Park felett, 2021. július 3-án. Fotó: Dimény András / 168.hu)

20:10

A Balaton átlagos vízállása 5 centimétert emelkedett az elmúlt 4 nap alatt, péntekre elérte a 120 centiméteres szabályozási szintet a vizugy.hu adatai szerint.