Időjárás: jön a fagy

Szombaton és vasárnap változóan felhős lesz az ég, főleg DNy-on és ÉK-en zápor is kialakulhat. Ismét szép hétvégére van kilátás, töltsünk minél több időt a szabadban. A csúcshőmérséklet 17-19 fok között alakulhat - írja a .

2012. március 23., 18:38

Szerző:

Az

idokep.hu szerint is szombaton folytatódik a meleg, tavaszi idő. Reggel derült, gyengén felhős; délután változóan felhős-napos időre számíthatunk. Gyenge légmozgás mellett hajnalban 2 és 8°C, délután 18 és 23°C között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap marad a többnyire napos, meleg idő. Helyenként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, délnyugaton elvétve zápor is kialakulhat. Északnyugaton megélénkül a légmozgás.

Hétfőn hidegfront érkezik. Továbbra is napos lesz az idő, azonban megerősödik a szél és a hőmérséklet is jelentősen visszaesik, délután csupán 10, 15°C-ra számíthatunk. Kedd hajnalban szórványosan gyenge fagyra van kilátás.

Keddtől változóan felhős-napos idő valószínű, helyenként záporokkal. Folyamatosan melegszik majd az idő, a hét második felében már ismét 20°C körüli értékeket mérhetünk. A jövő hétvége időjárása még bizonytalan.

A jó időnek köszönhetően a hétvégéket egyre többen használják ki aktív pihenésre, kirándulásra. Azonban a tavasz beköszöntével nemcsak a parkokban és a kirándulóhelyeken, de a közutakon is jelentősen megnő a forgalom. A motorosokon kívül sok olyan autós is újra volán mögé ül, akik a téli hónapok alatt kiestek a gyakorlatból, ezért a biztosítócégek fokozott óvatosságra hívják fel a közlekedésben résztvevők figyelmét.