Nyugat felől viharos szél és jégeső közelít

Időjárás szempontjából ez a hétvége sem lesz nyugodt. Jégesőre, felhőszakadásra kell számítani. 

2023. július 22., 12:38

Szerző:

Szombaton a déli, kora délutáni óráktól északkeleten, majd várhatóan késő délutántól nyugat felől a délnyugati területeken alakulhatnak ki, kelet felé mozgó zivatarok. A zivatarokhoz kapcsolódóan viharos széllökés (ált. 60-70 km/h), jégeső (~1-2 cm), intenzív csapadékhullás (ált. 10-25 mm) előfordulhat – írja a met.hu.

Heves zivatar kialakulására délnyugaton és északkeleten egyaránt van esély, ezeket károkozó széllökés (> 90 km/h), nagyméretű jég (> 2-4 cm), és a délnyugati tájakon felhőszakadás (rövid idő alatt 25-30 mm) kísérheti.

Vasárnap túlnyomóan napos, száraz idő valószínű délután már kevés gomoly- és fátyolfelhővel.

Ma estig még többfelé élénk lesz az északnyugati, nyugati szél, de szélerősödés, viharos széllökések csak zivatarok körül lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 12 és 16 fok között alakul, de az északi völgyekben néhány fokkal hűvösebb, a nagyobb városokban és vízpartokon pedig kissé enyhébb lesz a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 28 és 32 fok között valószínű.

(Fotó: MTI)

Papp László, Debrecen polgármestere nem ért egyet a kormány Versenyképes Járások programjának jelenlegi formájával, ami elvonná a településektől az iparűzési adó növekményét. A fideszes polgármester szerint a gazdag városoknak támogatni kell a szegényebb települések fejlődését, de ennek van egy egészséges határa.