Időjárás: remek túraidő lesz a hétvégén

Szombaton eleinte még felhős idő, vasárnap viszont már országszerte napsütés várható. Használja ki a szép őszi időjárást!

2024. október 18., 14:51

Szerző:

Szombaton a Dunántúl nyugati részén továbbra is lesznek erősen felhős körzetek, máshol derült vagy fátyolfelhős időre van kilátás. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a nyugati felhős tájakon fordulhat elő gyenge eső – derül ki az Hungaromet időjárás-jelentéséből.

Keleten néhol párássá válik a levegő. A keleties szelet helyenként továbbra is élénk lökések kísérik. Kora reggelre a kevésbé felhős, derült tájakon -2, +5 (a fagyzugos völgyekben ennél hidegebb is lehet), a felhős nyugati részeken 6, 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

A nyugati vastagabb felhőzet gyorsan felszakad, és a fátyolfelhőzet is elkezd vékonyodni, csökkenni, így hazánk túlnyomó részén sok napsütés várható. Csapadék nem lesz. A keleties szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Vasárnap a pára- és ködfoltok feloszlása után derült, napos, száraz idő várható. A délkeleti, keleti szél főleg a Kisalföldön helyenként megélénkül. Hajnalra általában 0 és +6 fok közé hűl le a levegő, de a szélvédett, hidegre hajlamos vidékeken -1, -4 fok is lehet. A maximum-hőmérséklet 13 és 17 fok között alakul.

Az Időkép előrejelzése szerint a jövő hét elején keleten lehet némi fátyolfelhő az égen, az ország nagy részén folytatódik a száraz, napos idő. Csapadéktól sehol sem kell tartanunk. Hajnalban pára és köd képződhet, -3, +6 fok közé hűlhet a levegő, míg délután akár 14-18 fokot is mérhetünk.

Kedden is marad a száraz, napos idő. A Dunántúlon lehet valamivel több felhő az égen. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. Délután 14-19 fokra van kilátás.

(Fotó: Bazsó Bálint/168.hu)