Idén a fényvillamos helyett Adventi Villamos lesz

A BKV ezúttal a szerelvények belső dekorációjával segít az ünnepre hangolódni, sokaknak azonban csalódás, hogy nem láthatják a megszokott fényvillamosokat.

2022. november 26., 10:05

Szerző:

Adventi Villamost indít a BKV, de nem lesz fényfűzérekkel kidekorálva. Van, aki szerint a spórolásnál fontosabb lenne a meghitt hangulat megteremtése.

Az Adventi Villamosok indításáról a BKV a közösségi médiában adott hírt, és a poszt kommentfolyamában derül ki egyértelműen: ezek nem a megszokott fényvillamosok lesznek, azokat ugyanis idén, költségmegtakarítás miatt nem indítják el. Az idei adventi villamosokon ezért nem is lesz fényfűzér, hanem díszekkel, girlandokkal cicomázzák fel őket és ugyanúgy a 2-es villamos vonalán járnak majd, mint korábban a fényvillamos.

Egy, a megszokott adventi villamosokra vágyó kommentelőnek adott válaszban a BKK azt írja: „a BKV idén a megszokott karácsonyi fényruhát nélkülöző, annál puritánabb, mégis csinos díszekbe öltöztetett adventi villamost indított. Ennek az egyik szimbolikus üzenete, hogy az elszállt energiaköltségek miatt mindenki jól teszi, ha akár ennyit is spórol a világításon.” Ezzel azonban nem minden utast győztek meg, többek szerint nem a LED-sorokon kellene spórolni, mert így oda a karácsonyi hangulat.

(Kiemelt képünk: A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 42-es vonalán közlekedő karácsonyi, adventi fényfüzérrel feldíszített villamos, a kispesti Templom téren. MTVA/Bizományosi: Róka László)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.