Hűtlen kezelés gyanújával nyomozás indult a Magyar Tenisz Szövetség költekezései miatt

2018. október 29., 09:20

Szerző:

Hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozást a Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő vezette teniszszövetség ellen a Fővárosi Főügyészség – írta meg a hvg.hu a hétvégén. Az értesülést később hivatalosan is megerősítették. 

Az elmúlt hónapokban többször is beszámoltunk arról, hogy az MTSZ gazdálkodását sok kritika éri. Ez részben összefügg azzal, hogy 

a teniszszövetség költségvetése nőtt talán a legdrasztikusabb módon az elmúlt nyolc év során, hiszen 2011-ben alig több mint 38 milliós büdzsét biztosított számukra az állam, tavaly már 2,8 milliárdot. 

Nem független ettől, hogy a két legelismertebb magyar játékos, Babos Tímea és Fucsovics Márton és menedzsmentjük minden kapcsolatot megszakított szövetséggel. A 24.hu szeptemberben írta meg, hogy már a Pénzügyminisztériumnak is szemet szúrt, micsoda őrült pénzeket emésztenek fel a nemzetközi tornákra felhúzott ideiglenes arénák. Csak az elmúlt két évben három ilyen stadiont építettek fel, majd szedtek szét – 1,7 milliárd forint értékben.

A hvg.hu szerint a szövetség egyik tagszervezete tett feljelentést, az RTL információi ezt annyival egészítették ki, hogy állítólag olyan munkákat szerveztek ki a szövetségből, amiket házon belül is el lehetett volna végezni, és előfordult az is, hogy egyes megbízások esetében a drágább ajánlatot fogadták el a szervezet vezetői. 

A NAV illetékes bűnügyi igazgatósága kezdett nyomozást az ügyben, erősítette meg a tévének a főügyészség szóvivője. Érdekes, hogy a szövetségben nem tudnak a nyomozásról, legalább is ezt állították az RTL Klub kérdésére válaszolva, persze azt is aláhúzták, hogy ők mindig mindenben törvényesen jártak és járnak el.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.