Horvátország nyit március 1-től

A vendéglátó egységek március 1-jétől megnyithatják a teraszaikat, emellett lehetőség lesz a beltéri edzésekre is.

2021. február 25., 12:03

Szerző:

A csütörtöki kormányülésen Andrej Plenković horvát miniszterelnök elmondta: március 1-től megkezdik a korlátozások feloldását Horvátországban – írta a 24 sata.

Az eddigi bejelentés alapján lehetővé teszik, hogy a vendéglátó egységek március 1-jétől megnyissák a teraszaikat, emellett lehetőség lesz a beltéri edzésekre is.

A nyitással kapcsolatos bővebb információkat holnapra ígért a horvát kormányfő.

„Nem engedhetjük el magunkat, de úgy gondolom, hogy ezek az intézkedések megfelelnek a jelenlegi körülményeknek. Ha rosszabbá válik a helyzet, még mindig szigoríthatunk” – mondta Plenković.

Az elmúlt 24 órában 544 új esetet regisztráltak Horvátországban, így összesen 2933 aktív esetet tartanak számon. Közülük 790 beteg van kórházban, ebből 70 lélegeztetőgépen. Az elmúlt 24 órában 278 ember gyógyult meg, és 6433-at teszteltek. Eddig öszesen 135 756 embert oltottak be Horvátországban.

(Kiemelt kép: Orvosi személyzet oltáshoz készülődik egy sportcsarnokban, a horvátországi Zágrábban 2021. február 23-án. Fotó: EPA | Antonio Bat)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.